Khamis, April 15, 2010

Tudung Syria

Orang dah lama pakai tudung ni aku baru hegeh2 nak cuba.. ni jelah koleksi yg ade pon.. ok tak?











mamadani..sila komen dgn hati yg ikhlas...

Jalan2 @ Sunway Pyramid

Weekend lepas saje test bwk jurin jln2 kat shopping mall. nak tgk ok ke ko.alhamdulillah xdak buat perangai...sopan saje dia.. bagus anak mama ni..kaki berjln mcm mama...keturunan gamaknye..hehehe..
lapor sgt anakku sampai tangan pon ko makan yer..


hai mamadani..jurin in the Leo's Garden


mama pon nak inteprem gak..



Pusing2...tawaf satu sunway sampai kaki pon melecet..adoiii..mkn kaki aku lg kasut ni..terus terpk nak cari kasut baru. sebey punye sebey..last2 ini yg berkenan di hati.....

taraaaa....



cantik x? beli sandal je senang nak dokong budak. jenama CR2 adik kpd Carlo Rino. rega rm69, wpon ko sandal tp mcm mahal je aku rase. disebabkan aku tgh kaya dgn voucer jj so kite gunakan saje.total yg perlu dibayar hanya rm9. yang paling suke sbb dia ade bling2 kat tepi tu...suke sgt..!!hehe..
sekian (ape punye penutup daaa...)


Rabu, April 14, 2010

Bad Mood

Aku baru je smgt nak update blog..tup2 terjadi peristiwa yg menyentap hati dan sanubariku (ewah).. terus ilang mood aku..
Aku
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
dalam
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kesedihan....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*







so..babaiii...

Isnin, April 05, 2010

Bersiaran Kembali..

Ape punye bapak pemalas aku nak hapdet blog nih. Adakah sbb aku telah bergelar seorang ibu??hehehe..alasan yg xmunasabah. Dah malas tu ngaku jelah..lg mau ngarut2.. Ok la..kali ni serius skit.. Alhamdulillah setelah 3 tahun lebih idop berdua bersama hubby..maka lahir la baby new year 2010...Zurrin Adilia Zustaman..penyeri idup mama n ayah. Meh la nak cite skit kronologi time nak bersalin kan si jurin nih..


31/12/2009

6.30am

Bangun nak solat subuh alih2 tgk ade darah kat panties.Org kate kalu nak deliver sure ade rase construction..tp aku xde plak..so relax jelah. Bgtau hubby so dia pon ajak gi check kat PPUM.


10.00am

Doc check tgk dah bukak 2cm. So, dia kasi pilihan nak stay kat wad atau nak balik sbb aku xrase sakit pon. Sure la aku pilih nak balik kan. Ape kes nak dok kat wad padahal diri masih bleh berjimba jimbo lagi..heheh.


2.00pm

Kuar ngan hubby setelkan ape je keinginan yg x tertunai lg. Risau kot x sempat..kang time pantang dok meroyan nak mkn. Time tu aku teringin sgt nak minum cendol kat Pakli Kopitiam. Cendol kat situ terbaikkk wokkk. alhamdulillah tertunai gak hasrat ku..


5.00pm

Tido sesajorkkk...


8.00pm

Kemas2 ape yg patut sambil lepak kat depan tv. Countdown hepi new year la kononnya.. Time ni mak aku dah dtg dari kg jd peneman aku. Peneman mak aku plak adalah Jiha anak buah aku..haha..ayat apekah ini?!


11.00pm

Perut mule terasa sakit. Rase cam nak membuang pon yer. Mule konpius..so,bgtau mak. Dia suh buang la ape yg patut pastu prepare brg2 yg nak bwk ke spital. Cari hubby xde plak dia..rupenye membe seronok dok main mercun kat depan taman mainan ngan jiran tetangga. Amboi..ngalahkn budak2 plak. Aku cuba la bwk2 tdo sbb time tu contsruction xkerap sgt.



01/01/2010

1.00am

Sakit makin kuat ..lebih kurang 15 minit sekali. Hubby plak xbalik lg dok lepak umah jiran sebelah. Bangun kejut mak..siap2 semua brg baru pekik panggil hubby. Terus berdesup gi PPUM. Mujurla mlm tu jln xjem..so perjalanan bergerak lancar.


2.30am

Sampai2 je terus masuk labour room..hubby xdpt nak masuk sekali..leceh le PPUM nih. xsempat nak pelok cium hubby...nak mintak ampon pon xsempat gak..huhuhu. So, mule la kejadian bertarung nyawa utk melahirkan si kecil tu. Ya Allah..hanye para ibu2 yg pernah melahirkan saje tau bagaimana rase sakit nak deliver nih. Insaf mase nih..sambil mulut dok bace ayat2 yg aku hafal.


4.00am

Time ni kepala baby dah nampak tp aku plak cam dah ilang tenaga. xlarat dah nak push. ke aku salah push?ntah la...aku dah xamik pot dah. doc cdgkan aku forsep je. aku hanggok je..bukannye aku tau ape forsep tu. buat la ape pon janji bb ni selamat keluar.


5.53am

Uwaaa..uwaaa...heheh. alhamdulillah selamat akhirnye. keluar la si kecil bb girl dgn berat 3.6kg. Syukur sgt tambah2 dpt pegang kejap baby.time ni kulit bb merah penuh dgn darah tp kulitnya ya allah..halus mulus..

Emm..panjang jugak yer cite aku nih.so..aku dah malas nak taip. nanti2 sambung plak.. :P

Beberapa jam selepas dilahirkan..



video
Video zurrin baru dilahirkan